استاد غلامعلی رضایی (چاروق دوزی)

اول آبان ۱۳۳۷ در محله شوقی(مولوی سابق) در شهر زنجان بدنیا آمد. از سن ۶ سالگی وارد بازار کار شد و تحت نظر اساتیدی چون؛ استاد «مختار تاج» تولید کننده کفشهای چرمی مدل ایتالیایی، استاد «احمد تاران تاج» تولید کننده کفش، چکمه ساق بلند و کفش کُردی زنانه(چاموشی) و مرحوم استاد خطیبی چاروق دوز متبحر و ابداع کننده چاروق توری،آموزش یافت. 

استاد رضایی در سال ۱۳۵۶ طی مرخصی چند روزه دوره سربازی، چاروق تمام چرم پشت باز و پشت بسته را برای اولین بار دوخت و جفتی ۷۰ تومان به اتحادیه کفاشان فروخت و پس از آن، دوخت چاروق تمام چرم، در بازار زنجان مرسوم گردید.

بنابراین می توان استاد رضایی را مبدع چاروق تمام چرم دانست. وی شاگردان زیادی را در این حرفه تربیت کرده که همگی آنها چه بعنوان شغل اصلی و یا شغل دوم به آن می پردازند. از جمله شاگردانش: صفی اله امینی، مرسل سلطانی، امیر قوامیان و برادرانش، محمد مهدی، مسلم، غلامحسین، محمد حسین رضایی و…، که همگی آنها علاوه بر دارا بودن پُستهای مختلف دولتی در ادارات، به چاروق دوزی نیز می پردازند و دوخت چاروق را سرگرمی خوبی برای اوقات فراغت خود می دانند. استاد رضایی از سال ۱۳۶۰ از سوی سازمان صنایع دستی دعوت به همکاری شد و از آن سال تاکنون، طی ۲۸ سالِ متوالی فعالیت آموزشی در این رشته، شاگردان زیادی را تربیت نموده است که اکثر آنها هم اکنون چاروق دوزان متبحری هستند و اغلب در کارگاههای خانگی مشغول به فعالیت می باشند. در ضمن علاوه بر فعالیت در کارگاه آموزشی معاونت صنایع دستی، در کارگاه تولیدی خویش نیز به همراه ۶ نفر از شاگردانش از جمله خانمها: سمیه ابراهیمی، خدیجه نصیری، معصومه احمدی، مهین مراد حاصلی، مولود حسنی و افسانه اسماعیل پور، انواع چاروق توری، چاروق پرده بند و چاروق تمام چرم را در سایزهای متفاوت زنانه و بچه گانه تولید می نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا