استاد مرد علی حیدری (چاروق دوزی)

متولد سال ۱۳۳۵ در روستای سلمان لو از توابع زنجان است. در سال ۱۳۴۰ همراه خانواده راهی زنجان شد،در سن ۷ سالگی پدر خود را از دست می دهد و از همان سنین بعنوان نان آور خانواده وارد بازار کار می شود.

در کارگاه کفاشی «محمدگرانمایه» شاگردی کرده و کارش را در کارگاه وی با صاف کردن میخ های کهنه و خمیده، مومکاری نخ کفاشی و پادویی کارگاه ،آغاز می نماید.

به تدریج اصول اولیه دوخت و تعمیر کفش را می آموزد و سپس دوخت نوعی کفش که دارای دو بند در رویه آن بوده و از چرم گاو تهیه می شد را به طور کامل یاد گرفت. استاد دیگر ایشان در کفشدوزی آقای «صادق کفشچی» بود که ۴ سال نزد ایشان شاگردی نمود و تمام فنون کفاشی را آموخت. به دلیل رونقی که کار کفاشی داشت- و علت آن وجود چرمهای مرغوب و دوزنده های ماهر در زنجان بوده است- بنابراین وی درصدد راه اندازی کارگاه کفاشی برآمد، ولی بدلیل علاقه اش به چاروق های دست دوزِ استاد مرحوم خطیبی، ۵ سال(از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۶) نیز شاگردی او را نموده و دوخت چاروق را به طور کامل یاد گرفت. سال ۱۳۵۶ با راه اندازی کارگاه ، از لحاظ کاری مستقل شد. در سال ۱۳۶۸ بنا به دعوت سازمان صنایع دستی وقت در نخستین نمایشگاه صنایع دستی کشور که به مناسبت تشکیل چهاردهمین اجلاس آسیایی شورای جهانی صنایع دستی که محل برگزاری آن استان اصفهان بود، از طرف ریاست سازمان استان دعوت به شرکت شد. و از همان سال تاکنون در کنار فعالیت آموزشی که در محل بنای رختشویخانه دارد، در نمایشگاههای متعدد استانی، منطقه ای و کشوری نیز، حضور مستمر داشته است.

از آثار شاخص استاد مردعلی حیدری دوخت چاروق پرده بند یک متری در سال ۱۳۸۱ و دوخت چاروق یک متر و ۶۰ سانتی متریِ تمام چرم، درسال ۱۳۸۵ بوده است. بر روی قسمتهای مختلف چاروق تمام چرم تصویر بناهای تاریخی زنجان مانند گنبد سلطانیه، بنای رختشویخانه و پل میربهاءالدین و بناهای شهرهای دیگر را به بوسیله نخ گلابتون گلدوزی نموده است.

تلفن محل کار: ۳۳۳۲۶۰۲۰

تلفن همراه:۰۹۱۲۴۴۱۹۶۸۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا