سد خلیفه لو

حوزه آبخیز خلیفه لو بین عرض جغرافیایی ۳ ، ۱۳، ۳۶ تا ۴۴ ، ۱۹ ، ۳۶ و طول جغرافیایی ۴۶ ، ۸ ،۴۸ تا ۲۴ ،۱۴ ، ۴۸ قرار دارد و از زیر حوزه های ابهر رود می باشد که در نهایت به حوزه مرکزی ایران مربوط می شود.

منطقه در ارتفاعات شمالی خرمدره و شمال غربی شهرستان ابهر واقع شده است و از مرکز استان ۹۰ کیلومتر فاصله دارد. به دلیل موقعیت جغرافیایی و مکانی مناسب سد چشم انداز زیبای دریاچه مصنوعی پشت آن، ایجاد تفرجگاه گردشگری در حاشیه سد در حال راه اندازی  می باشد.

این منطقه به علت وجود ارتفاعات از میزان بارندگی نسبتا خوبی برخوردار است ناحیه مزبور به دلیل کوهستانی بودن از دمای نسبتا تعدیل شده ای نسبت به نواحی دشتی برخوردار می باشد. میزان رطوبت نسبی منطقه در زمستان حداکثر و در تابستان به حداقل خود می رسد.

محصولات استراتژیکی منطقه را گندم و جو تشکیل می دهند که به صورت آبی و دیم کشت می شود ولی محصولاتی مانند پیاز سیب زمینی عدس و نخود دیم و سویا نیز در منطقه تولید می شود.

نحوه معیشت ساکنان منطقه کشاورزی و دامپروری می باشد.

منطقه فوق شامل سه روستا به نامهای خلیفه رود پالاس و قلعه حسینیه می باشد که جمعیتی بر ۸۸۸۶ نفر شامل می شود این روستاها دارای جاده ارتباطی با شهرستان خرمدره و همچنین جاده شوسه ارتباطی با همدیگر می باشد برق رسانی حمام بهداشتی مدرسه آب لوله کشی خانه بهداشت و شبکه ارتباطی خوب در این سه رویتا دایر می باشد و باید گفت که این مناطق تقریبا از حداقل امکانات رفاهی برخوردار می باشد .

 

از آثار تاریخی منطقه می توان به :

 ۱- مکان آینه لر داشه در ۸۰۰ متری شمال روستای خلیفه لو اشاره کرد که محوطه معروف به آینه لر داشه محوطه باستانی بزرگی است که سمت شمال روستای خلیفه لو و جنوب ارتفاعات سنگ گرانیتی خلیفه لو قرار گرفته است در شمال محوطه تپه بلندی وجود دارد که قسمتهایی از آن صخره های بزرگ گرانیتی تشکیل می رسد. بطور کلی این محوطه در میان دره ای عریض و سرسبز قرار گرفته است.

۲- گوینی بویناقه در ۷۴۰ متری شمال غرب روستای خلیفه لو بر روی ارتفاعات واقع شده است. این مکان ظاهرا قبرستانی است که در دامنه کوهستان و در حد فاصل دو بلندی قرار گرفته است.

۳- کت یری خلیفه لو حدود ۵/۱ کیلومتری شرق روستای خلیفه لو در محل بهره برداری معدن واقع شده است. این محوطه در مسیر هیپی، خلیفه لو در کنار جاده خاکی قرار گرفته است.

این مکان از سمت شمال به معدن سنگ کوه هیپی از شرق به مسیل، و از غرب و جنوب به زمینهای پست و بلند منتهی می شود. بلندترین قسمت محوطه، سمت آن است. استقرار بطور کلی بر شیب جنوبی کوه هیپی و بر کوهپایه آن صورت گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا