معیارهای منابع طبیعی‌ برای ممنوعیت چرای دام در زنجان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان توضیحاتی را در خصوص گلایه و اعتراض دامداران مبنی بر ممنوع بودن چرای دام ارائه کرد.

– –

سیدحسن حسینی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار داشت: هیچ‌وقت ادعایی در خصوص اشراف کامل بر اراضی ملی و استانی نداریم چرا که به خاطر کمبود نیروی انسانی و اعتبار و … توانایی اشراف ۱۰۰ درصدی از اراضی را نداریم و ممکن است در هر کجای استان و در هر ساعتی دخل و تصرف‌هایی صورت بگیرد.

وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه بسیاری از دامداران شهرستان ماهنشان بابت جریمه‌های منابع طبیعی در زمینه چرای دام در مناطق قرق شده اعتراض می‌کنند، گفت: منابع طبیعی مظلوم واقع شده است؛ در واقع بزرگترین تهدید برای از بین بردن پوشش گیاهی در مراتع “چرای دام” است و اگر سخت‌گیری کنیم دامداران در این زمینه گلایه می‌کنند و البته به نوعی حق هم دارند چرا که دام نیازمند غذا است؛ از سوی دیگر اگر سخت‌گیری ‌نکنیم با گلایه بسیاری از دوستداران محیط زیست مواجه می‌شویم که وضعیت پوشش گیاهی در مراتع استان در خطر است و باید منابع طبیعی با آن مقابله کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان اضافه کرد: البته این اداره‌کل در سخت‌گیری‌های خود با دامداران فرق می‌گذارد. قطعاً دامداری که ۲ هزار رأس گوسفند دارد با دامداری که فقط ۲۰ رأس گوسفند دارد که از طریق این ۲۰ رأس گذران زندگی می‌کند، باید در نوع برخوردهای منابع طبیعی از شرایط یکسانی برابر نباشند. البته معتقد هستیم چرای دام در فصول خشکسالی در هر شرایطی باید ممنوع باشد و البته نگاهمان هم این است که بسته به شرایط پوشش گیاهی مراتع عمل کنیم و در مکان‌هایی که وضعیت زیاد بحرانی نیست، سخت‌گیری زیادی نداشته باشیم.

وی ادامه داد: هیچ دامداری را بی‌گناه جریمه نمی‌کنیم؛ اگر دامداری را جریمه می‌کنیم یا غیر از فصل چرا اقدام به چرای دام کرده بود و یا از حد مجاز دام عبور کرده بود. البته دامداران بدانند که اگر سخت‌گیری‌هایی می‌شود به خاطر خودشان است چرا که اگر پوشش گیاهی مناطق بالادستی زندگی خودشان از بین برود، قطعاً با یک بارش، سیل جاری می‌شود و زندگی آنان ویران می‌شود.

حسینی در ادامه به تعداد پرونده‌های تشکیل شده در خصوص جریمه دامداران اشاره کرد و گفت: تعداد پرونده‌های دام در ۱۱ ماه سال گذشته ۱۰۲ پرونده بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام/


منبع:tasnimnews.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا