آبشار هشترخان، طارم

قسمتی از دشت وسیع هشترخان (هشترخانا) که در استان زنجان قرار دارد با دره‌ای به همین نام شناخته می‌شود. این آبشار در نزدیکی روستای لار در جاده زنجان به طارم و در منطقه‌ای به نام هشت چشمه واقع شده است.

دره‌ای  که به دلیل صعب العبور بودن جاده‌های دسترسی به آن و دوره افتادگی اش هنوز بکر مانده و کمتر گردشگری به آن پای گذاشته است و می‌توان گفت غیر از چند ده کوهنورد یا طبیعت‌گردی که هر سال در این چند ماهه از آن گذر می‌کنند غیربومی دیگری را نمی‌توان آنجا یافت. هشترخان با آبشارهای بلند و پرآبش شناخته می‌شود، آبشارهای حیرت‌انگیزی که در امتداد دره هشترخان پراکنده‌اند و زیبای و عظمت آنها کم نظیر است.

آبشار هشترخان طارم E50 48 N45 36 آبشار زیبای منطقه هشترخان در نزدیکی روستای لار در جاده زنجان به طارم و در منطقه‌ای به نام هشت چشمه واقع شده است. در کیلومتر ۳۵ جاده زنجان به طارم، راهی فرعی به طول بیست کیلومتر در میان مناظری بکر و زیبا و با گذر از روستاهای امام و یحیی آباد شما را به منطقه لار می‌رساند. این آبشار حاصل تلاقی هشت چشمه جوشان است که منظره بدیعی را به وجود آورده است. در طول مسیر، جنگل درختان فندق زیبایی خاصی به منطقه داده است. منظره عمومی رودخانه قزل اوزن و باغ‌های زیبای زیتون از جاده زنجان به طارم و قبل از سرخه دیزج، بسیار جذاب و دیدنی است. ارتفاعات جالب منطقه، باعث پدید آمدن این مناظر بدیع برای مسافران عبوری شده است. محصولات کشاورزی این منطقه به ویژه برنج و زیتون به مرغوبیت، معروف هستند. علاوه بر این، جاذبه‌های گردشگری نظیر آتشکده‌های طارم، غار خرمنه سر، یخچال طبیعی و دایمی ولیدر، سد طبیعی کردکندی در سه کیلومتری آب بر(که بواسطه زلزله سال ۱۳۶۹ بوجود آمده است). درختان کهنسال و آب و هوایی مطبوع، دارای پتانسیل بالای جذب گردشگر می‌باشند. آبگیر کردکندی به لحاظ موقعیت استثنایی و سکوت حاکم بر آن، آرامش خاصی به گردشگران می‌دهد و زیبایی‌های اطراف آن چشمان هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. گاهی گروه‌های کوهنوردی و علاقمندان طبیعت از مسیر آب بر و کوه‌های شمال آن خود را به ماسوله می‌رسانند و از زیبایی‌های کم نظیر طبیعت آن سیراب می‌شوند. رودخانه قزل اوزن(سفیدرود) از شمال غرب سنندج سرچشمه گرفته و پس از طی ۷۶۰ کیلومتر به دریای خزر می‌ریزد. این رود در مسیر خود از چهار استان می‌گذرد و یکی از طولانی‌ترین رودهای ایران محسوب می‌شود. دره حاصلخیز این رود، در تقابل با کوه های زیبای پشته کوه و ماسوله داغ، طبیعت بدیعی را برای این منطقه آراسته است. به جرأت می‌توان مناطق شمال شرقی استان زنجان را دارای زیباترین مناظر طبیعی معرفی نمود.

برای رفتن به هشترخان باید از جاده زنجان به طارم استفاده کنید. پس از سپری کردن حدود ۳۵ کیلومتر از این جاده به منطقه‌ای به نام (خان چایی) می‌رسیم اینجا بایستی وارد فرعی‌ای که به سمت راست و به روستاهای امام و یحیی آباد می‌رود شد. پس از  ۱۱ کیلومتر به روستای امام خواهیم رسید. تا اینجا جاده آسفالته است ولی ادامه مسیر ۱۵ کیلومتر این روستا تا روستای یحیی آباد خاکی و نامناسب است و بایستی به وسیله نیسان ادامه مسیر را پی گرفت. مسیر کوهپیمایی از روستای یحیی آباد موازی با رودخانه ای که در خط القعر دره قرار دارد تا منطقه سرخه دیزه ادامه دارد. به دوستانی که برای اولین بار قصد وارد شدن به منطقه را دارند توصیه می‌شود بدون راهنما از اجرای برنامه پرهیز کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا