استاد جمال شورجه ؛ کارگردان و تهیه کنندۀ برجسته سینمای ایران

متولد: ۲۲ بهمن سال ۱۳۳۳ شمسی در زنجان.

از کودکی علاقه زیادی به هنر داشت و در کنار چند تن از برادرانش فعالیت‌هایی در این زمینه انجام می‌داد. علاقه فراوان به هنر نقاشی موجب گردید برای ادامه تحصیلات به دبیرستان هنر برود و همان زمان بود که برای تعدادی از نقاشی‌هایش چندین جایزه نیز دریافت نمود و همین مشوقی بود تا برای ادامه تحصیلات در دانشگاه رشته گرافیک را برگزیند.

فعالیت‌های هنری او در جریان‌ انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفت. او در جبهه فرهنگی مبارزات ، مشغول به کار شد و تابلوها و طرح‌های گرافیکی بسیاری در این زمینه تولید کرد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که فضا برای جذب دانشجویان عضو انجمن اسلامی چون جمال شورجه مساعد شده بود به همراه صد نفر دیگر برای تحصیل در رشته سینما به مرکز فیلم‌سازی اسلامی معرفی گردید و در همان‌جا بود که شورجه الفبای سینما را آموخت.

با آغازجنگ تحمیلی به‌عنوان تصویربردار به جبهه‌های جنگ اعزام شد و هم‌زمان همکاری خود را با حوزه هنری آغاز نمود. با بازگشایی دانشگاه ها تحصیلات سینمایی خود را ادامه داد وموفق به کسب مدرک کارشناسی در رشته کارگردانی از دانشگاه تهران گردید.

با حضور در حوزه هنری فعالیت‌های او روز به روز جدی‌تر و پررنگ‌تر ‌شد. از فعالیت های وی در واحد سمعی و بصری حوزه هنری سازمان تبلیغات می توان به تدوین فیلمهای تولیدی و همچنین ساختن فیلم‌های کوتاه مستند و داستانی اشاره نمود.

عمده آثار او در آن دوران تدوین و تولیدفیلم کوتاه درزمینه دفاع مقدس بود، که موجب شد همزمان با آموختن و کسب تجربه به تدریج وارد عرصه سینمای حرفه ای شده و با کارگردان های مطرح آن دوره همکاری نماید.  جمال شورجه در آثاری مانند «پرواز در شب» به کارگردانی مرحوم رسول ملاقلی‌پور و «شرایط عینی» به کارگردانی احمدرضا گرشاسبی و «الماس بنفش» به کارگردانی رحیم رحیمی پور به‌عنوان دستیار کارگردان حضور پیدا کرد. وی سرانجام در سال ۱۳۶۷ اولین فیلم سینمایی خود تحت عنوان «روزنه» را ساخت.

فیلم “۳۳ روز” به عنوان بهترین فیلم جشنواره بیست‌ونهم فیلم فجر در زمینه ارزش‌های دینی به همراه سیمرغ بلورین ویژه جشنواره به جمال شورجه برای کارگردانی این فیلم در سال۱۳۸۹ اهدا شد.

آثار:

نویسندگی و کارگردانی فیلم های سینمایی: حماسۀ مجنون (۱۳۷۱)، لبۀ عشق (۱۳۷۱)، عملیات کرکوک (۱۳۷۰)، شب دهم (۱۳۶۸).

کارگردانی فیلم های سینمایی: ۳۳ روز (۱۳۸۹)، وعدۀ دیدار (۱۳۸۲)، باشگاه سرّی (۱۳۷۷)، خلبان (۱۳۷۶)، دایرۀ سرخ (۱۳۷۴)، عبور از خط سرخ (۱۳۷۴)، روزنه (۱۳۶۷).

تهیه کنندگی فیلم سینمایی: نفوذی (۱۳۸۷).

کارگردانی سریال های تلویزیونی: پردۀ عشق (۱۳۹۶)، پرونده های مجهول (۱۳۸۰)، شب چراغ (۱۳۷۸)، روایت انقلاب (۱۳۷۷).

استاد جمال شورجه
استاد جمال شورجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا